Mirësevini

Federata e Bjeshkatarisë dhe Ngjitjes Sportive e Kosovës është një organizatë që përfaqëson dhe mbështet komunitetin e alpinistëve në Kosovë. Kjo federatë ka për qëllim të zhvillojë dhe të promovojë aktivitete alpinistike, duke përfshirë ngjitje në mal, ekspedita, kamping, dhe shumë aktivitete tjera që lidhen me shkëlqimin e natyrës së lartë.

Federata e Bjeshkatarisë dhe Ngjitjes Sportive e Kosovës ofron:

  1. Përvojë dhe Pasion: Kjo federata shpërfaq një pasion të thellë për malin dhe natyrën e lartë. Anëtarët e saj ndajnë një përkushtim të fortë ndaj aventurës së alpinizmit.
  2. Siguri dhe Përgatitje Profesionale: Federata angazhohet në sigurinë e anëtarëve të saj, duke ofruar trajnime dhe përgatitje profesionale për të mbrojtur sigurinë dhe mirëqenien e alpinistëve në aktivitetet e tyre.
  3. Promovimi i Turizmit Alpinistik: Federata ndihmon në promovimin e turizmit alpinistik në Kosovë, duke prezantuar potencialet natyrore dhe kulturore të kësaj zone nëpërmjet aktiviteteve të ndryshme alpinistike.
  4. Bashkëpunim Ndërkombëtar: Federata e Bjeshkatarisë dhe Ngjitjes Sportive e Kosovës ndërton lidhje me federatat e tjera ndërkombëtare të alpinizmit, duke kontribuar në shkëmbimin e njohurive dhe përvojave.
  5. Edukim dhe Ndërgjegjësim: Organizata ka një rol të rëndësishëm në edukimin dhe ndërgjegjësimin e njerëzve në lidhje me vlerat e natyrës, ruajtjen e mjedisit dhe sigurinë në aktivitetet alpinistike.
  6. Komunitet i Bashkuar: Federata ndihmon në ndërtimin e një komuniteti të bashkuar të alpinistëve në Kosovë, duke inkurajuar bashkëpunimin, shkëmbimin e përvojave dhe nxitjen e një mjedisi të mbështetjes.
  7. Zhvillim dhe Rritje: Federata punon për zhvillimin dhe rritjen e sportit alpinistik në Kosovë, duke inkurajuar pjesëmarrjen e reja dhe duke ndihmuar në krijimin e mundësive për zhvillimin e talenteve të reja.

Lajmet e fundit

Ceremonina e ndarjes së mirënjohjeve
27 Feb

Ceremonina e ndarjes së mirënjohjeve

Federata e Bjeshkatarisë dhe Ngjitjes Sportive e Kosovës, me datë 16 shkurt, 2024, organizoi ceremon...
Kosova – Nikoqire e Asamblesë Gjenerale, deri në vitin 2025.
21 Oct

Kosova – Nikoqire e Asamblesë Gjenerale, deri në vitin 2025.

Të nderuar bjeshkatarë, alpinistë, adhurues të bjeshkëve, një lajm i mrekullueshëm sapo na erdhi nga...
NJOFTIM
14 Oct

NJOFTIM

Me qëllim të promovimit dhe masovizmit të Ngjitjes Sportive, klubi i ngjitjes Marimangat – Pejë, ë...
Tubimi Tradicional i Bjeshkatarëve të Kosovës – 2023
23 Sep

Tubimi Tradicional i Bjeshkatarëve të Kosovës – 2023

Nën organizimin e Federatës së Bjeshkatarisë dhe Ngjitjes Sportive të Kosovës, me datë 23 / 24 S...
Edhe një ngjitje e suksesshme e Utës. Të lumtë krenaria jonë!
20 Sep

Edhe një ngjitje e suksesshme e Utës. Të lumtë krenaria jonë!

Të dashur miq, Jemi të lumtur që mund ta nisim ditën me lajme të mrekullueshme nga Uta. Ajo k...
Top