Home / Majet

Majet

Disa nga majat më të njohura dhe të preferuara:

  1. Gjeravica: Gjeravica është maja më e lartë në Kosovë, me një lartësi prej 2,656 metra mbi nivelin e detit. Është pjesë e Bjeshkëve të Nemuna dhe një destinacion i popullarizuar për alpinistët dhe natyralistët.
  2. Bjeshkët e Nemuna: Ky është një mal i madh që kalon nëpër Kosovë, Shqipëri dhe Mal të Zi. Pjesa e Bjeshkëve të Nemuna në Kosovë ofron shumë majat dhe pejzazhe të bukura, duke përfshirë edhe majën e Gjeravicës.
  3. Maja e Hekurave: Kjo maje ndodhet në veri të Bjeshkëve të Nemuna dhe është një tjetër pikë e rëndësishme alpine në Kosovë. Është e njohur për formacionet e veçanta gjeologjike dhe pamjen e bukur panoramike.
  4. Maja e Njeriut: Kjo maje ndodhet në veri të Gjeravicës dhe është një vend i bukur për të parë peisazhet malore të Bjeshkëve të Nemuna.
  5. Maja e Pastrikut: Kjo është një maje e njohur në malin Shar dhe ofron pamje të mrekullueshme të rajonit. Është e arritshme përmes shumë rrugëve malore.

Përpara se të planifikoni një udhëtim në këto majë, është e rëndësishme të informoheni për kushtet e kohës së udhëtimit, rreziqet potenciale dhe rregullat e sigurisë.

 

 

Top