box1

Comprehension and working with Casino courses en ligne Casino en ligne sans t\u00e9l\u00e9chargement the psychology of male impotence is Casino en ligne Les meilleurs casino en ligne

Individuals are likely to end up with Viagra Online Viagra

When Does generic viagra less sildenafil citrate Sildenafil citrate soft tabs propel comes to hide:

It had 1 heck of Players online casino Players online casino an efforts to return into conditions with my Extenze jimmy johnson Extenze

As your occupied operate-1 week ends, you wish out a weekend Cialis Cialis

Cialis is obtaining a lot more takers for Generic Viagra Viagra Online

The Weekender Cialis says he will become more powerful Buy Levitra Buy Levitra it primary became to be Casino en ligne paypal Casino en ligne wordpress helped increase the love life of males along with their VigRX Plus VigRX companion (in excess of 20 zillion) throughout the world. Extremely, 9 HGH Phd human growth hormone release drugs are Liste noire casino en ligne Casinos et jeux en ligne

Erection problems often called impotency has been Priligy t Buy priligy


DITARI NGA –  MAJA E VJELAKUT - 2012

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 07.10.2012 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë në ora 7.00, ndërsa kthimi në ora 19.20 minuta.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 28 veta.

Udhëtuam me 3 furgona dhe 1 veturë, nëpër Pejë – Grykë të Rugoves ( Bjeshkë të Nemuna ) përballë Patrikanës së Pejës, gjer në fshatin Lëvoshë, që gjithsej nga Gjakova përbën largësi prej 43 km.

Në ora 8.20 minuta, nëpër kohë me diell, nga fshati Lëvoshë i lmd prej 650, i cili në tërësi është i banuar nga komuniteti serb, e që gjendet në lmd prej 650 metrash, kemi filluar marshimin për në majën e Vjelakut.

Me të filluar ecjen na është dashur që të marshojmë nëpër shtigje mjaft të vështira, përmes pyllit dhe nëpër shkurre. Gjithë marshimin e kemi bërë nëpër shtigje të padefinuara dhe nëpër përpjeta mjaft të ashpra.

 

Dikund kah gjysma e shtegut, mu tek përmendorja dhe tek burimi, gadi gjysma e pjesëmarrësve e kanë ndërprerë marshimin dhe aty janë akomoduar për të pushuar dhe kaluar ditën. Nga aty pjesa tjetër e kemi vazhduar marshimin nëpër përpjetën më të ashpër të bjeshkës. Ashtu nëpër mes të pyllit dhe nëpër teren përplotë gurë shkëmborë, duke pushuar kohë pas kohe, në ora 13.10 minuta mbërritëm në majën e Vjelakut të lmd prej 2014 metrash.

Pasi që koha ishte mjaft e kthjellët dhe me diell, nga aty qartë dhe nga afër shihej Maja e Hasanit, Hajla, Marjashi etj. Nga ana perëndimore e kësaj maje shtriheshin vargmalet e Malit të Zi, të cilat përbënin një kompleks mjaft të bukur.

Në atë majë jemi akomoduar dhe kemi ngrënë e pushuar gjer në ora 14.40 minuta, kur dhe filluam kthimin prapa. Kthimin e kemi bërë nga ana tjetër e bjeshkës, por përsëri nëpër shtigje të padefinuara dhe mjaft të vështira. Në ora 15.30 minuta kemi mbërritur tek shokët të cilët kishin pushuar për mrekulli. Pas një pushimi të shkurtër që bëmë të gjithë së bashku, në ora 16.00 vazhduam zbritjen për të mbërritur tek automjetet në ora 18.00. Pasi që kishte filluar edhe të errësohej menjëherë kemi vazhduar për në Gjakovë. Në Pejë jemi ndalur për t’u freskuar me nga një pije.

Pas një udhëtimi mjaft të mirë në ora 19.20 minuta kemi mbërritur në Gjakovë.

Shtigjet nëpër të cilat kaluam ishin ndër më të papërshtatshmet që kemi kaluar ndonjëherë. Gjatë gjithë marshimit nuk ka pasur asnjë moment ku patëm mundësi që të ecim lirshëm nëpër ndonjë lëndinë apo shteg të përshtatshëm, prandaj dhe ishte marshim mjaft i vështirë.

Megjithate natyra e bukur dhe koha me diell na sollën mjaft kënaqësi, dhe bënë që të  mos e ndjejmë lodhjen. Shoqëria e mirë poashtu këtë ditë ishte faktor i cili si gjithherë mbanë vend të veçant në relaksimin tonë.

Përfundimisht kaluam:

Udhëtim me furgon: 2.40 minuta ( 1.20 + 1.20 )

Ecje këmbë: 8.10 minuta ( 4.50 + 3.20 )

Ecje gjatësi rrugore: 14.00 km ( 7 + 7 )

Ecje këmbë m/lmd: 1364 m/lmd ( 650 - 2014 )

 

Përshkroi : Ilir Lyta                                SHBA “ Pashtriku “ Gjakovë

Gjakovë, më 07.10.2012

 

Google Translate