box1

Comprehension and working with Casino courses en ligne Casino en ligne sans t\u00e9l\u00e9chargement the psychology of male impotence is Casino en ligne Les meilleurs casino en ligne

Individuals are likely to end up with Viagra Online Viagra

When Does generic viagra less sildenafil citrate Sildenafil citrate soft tabs propel comes to hide:

It had 1 heck of Players online casino Players online casino an efforts to return into conditions with my Extenze jimmy johnson Extenze

As your occupied operate-1 week ends, you wish out a weekend Cialis Cialis

Cialis is obtaining a lot more takers for Generic Viagra Viagra Online

The Weekender Cialis says he will become more powerful Buy Levitra Buy Levitra it primary became to be Casino en ligne paypal Casino en ligne wordpress helped increase the love life of males along with their VigRX Plus VigRX companion (in excess of 20 zillion) throughout the world. Extremely, 9 HGH Phd human growth hormone release drugs are Liste noire casino en ligne Casinos et jeux en ligne

Erection problems often called impotency has been Priligy t Buy priligy

Ilir Lyta

 

DITARI NGA –  RUSULIJA 2012

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 11.11.2012 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë në ora 7.00, ndërsa kthimi në ora 18.30 minuta.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 20 veta.

Udhëtuam me 2 furgona, nëpër Pejë gjer tek dogana, gjegjësisht kufiri me Malin e Zi, që nga Gjakova përbën largësi prej 60 km.

Me të filluar ecjen na është dashur që të marshojmë nëpër përpjeta mjaft të ashpra dhe shtigje të pa definuara. Pas afro dy orësh ecjeje një pjesë e grupit marshues e devijuan shtegun, duke shtegtuar në të djathtë të luginës, gjegjësisht nëpër brigjet përballë majës së Rusulisë, prandaj afër qafës së asaj bjeshke e kanë ndërprerë marshimin dhe aty janë akomoduar për ta kaluar ditën.

Lexo ma...


DITARI NGA –  MAJA E VJELAKUT - 2012

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 07.10.2012 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë në ora 7.00, ndërsa kthimi në ora 19.20 minuta.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 28 veta.

Udhëtuam me 3 furgona dhe 1 veturë, nëpër Pejë – Grykë të Rugoves ( Bjeshkë të Nemuna ) përballë Patrikanës së Pejës, gjer në fshatin Lëvoshë, që gjithsej nga Gjakova përbën largësi prej 43 km.

Në ora 8.20 minuta, nëpër kohë me diell, nga fshati Lëvoshë i lmd prej 650, i cili në tërësi është i banuar nga komuniteti serb, e që gjendet në lmd prej 650 metrash, kemi filluar marshimin për në majën e Vjelakut.

Lexo ma...

Shkruan: Ilir Lyta

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 16.09.2012 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë, dhe nga Lagjja Mulla Jusuf në ora 6.00, ndërsa kthimi në ora 18.30 minuta.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 20 veta. Udhëtuam me dy furgona, nëpër doganen e Qafës së Morines, qytetin Bajram Curr, përtej fshatit Dragobi, gjer në fshatin Qerem të lmd. prej 1150 metrash, i cili kishte 27 km largësi nga Bajram Curri, gjegjësisht 67 km largësi nga Gjakova. Fshati Qerem gjendet në një natyrë të mrekullueshe në zonën kufitare në mes të Shqipërisë dhe Malit Zi. Vetëm kufiri e ndan nga fshati Vraninë i Malit Zi. Dikur kishte pasur 400 banorë, ndërsa tani numri i banorëve ishte në rënje e sipër, për shkak të kushteve të vështira për jetesë, sidomos gjatë dimrit kur nga bora e madhe që bie fshati boshatiset.

Ishte ora 9.00 kur nga ai fshat filluam shtegtimin nëpër ato shtigje të bukura malore dhe lëndina të gjelbëruara, për të kaluar stanet e asaj ane dhe mbërritur në ora 11.00 tek guri kufitar në mes të Shqipërisë dhe Malit Zi, gjegjësisht në Qafë Borë të lmd prej 1850 metrash. Këtë ditë pikësynim kishim majën Kuji i Kadisë e cila gjendet mbi atë qafë, në lmd prej 2149 metrash, por për shkak të mjegullës që kishte kapluar atë pjesë na u desh që në pikën kufitare të Qafë Borës ta përfundojmë marshimin. Ajo pikë kufitare gjendej në një luginë e cila e ndante Shqipërinë nga Mali i Zi. Nga aty, afro shtatë kilometra në brendësi të Malit Zi gjendej fshati Vuthaj. Ajo pikë e evidentuar me nr. 19, në të djathtë kishte majen Kuji i Kadisë, ndërsa në të majtë Majen e Borës, e cila pastaj vazhdon duke u shkrirë në bjeshkët e larta të Kollatës.

Lexo ma...

 

Shkruan: Ilir Lyta

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 09.09.2012 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë dhe nga Lagjja Mulla Jusuf në ora 7.00, ndërsa kthimi në ora 19.00.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 35 veta, ndër të cilët ishte edhe Beni i cili kishte ardhur së bashku me nipin e tij.

Udhëtuam me tre furgona të stërngarkuar, për shkakun se numri i pjesëmarrësve ishte tejkaluar, pasi që kishin ardhur disa të rinjë të paparalajmëruar. Udhëtuam kah fshati Ponoshec dhe Botushë, për tek plepat e Koshares të lmd prej 1040 metra. Nga aty në ora 8.00 e filluam marshimin për në majen e Ujëzes. Gjatë rrugëtimit kaluam nëpër zonën kufitare të Padeshit me çrast vizituam edhe gërmadhat e mbetura të ish karaullave të RSFJ-së.

Marshimi apo shetitja nëpër atë kohë me diell dhe freski të mëngjesit ishte një kënaqësi e vërtetë. Ashtu duke soditur atë natyrë të bukur dhe duke zhvilluar biseda nga më të ndryshmet në ora 11.30 minuta arritëm në Majën e Ujëzes të lmd prej 1822 metrash. Pak para mbërritjes në majë disa nga shokët vazhduan shtegun në të djathtë për tek Gurra e Zezë apo siç njihet edhe si Gurra e Padeshit, me qëllim të relaksimit më të mirë afër rrjedhës së ujit.  Maja e Ujëzes në atë kohë me diell dhe shumë të kthjellët me të të vërtetë kishte një pamje fascinante. Këtë majë apo rrafshlartë nga bjeshka e Shkelzenit e ndante vetëm lugina e Tropojës, gjegjësisht lumi i Sulbicës, prandaj dhe gjendej shumë afër dhe përballë Bjeshkës së Shkelzenit. Poashtu shumë afër nga aty gjendeshin edhe bjeshkët e Gjeravicës, si e vogla ashtu edhe e madhja. Nga ajo lartësi qartë shihej edhe Rrafshi i Dukagjinit me vendbanimet e tija.

Lexo ma...

 

DITARI NGA – KEPI I CANIT - 2012

Në bashkëveprim, FBAK-u, Shoqata AT “ Dajti “ e Tiranës dhe “ Sytë e Sharrit “ e Tetovës, kanë organizuar për nderë të Jubileut – 100 Vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, pushtimin e majës Kepi i Canit të lmd prej 2116 metrash. Majë, apo pikë kjo në piramidën 25, ku ndahen të tre kufijtë e trojeve etnike shqiptare, Shqipëri – Kosovë - Maqedoni. Qëllimi i këtij takimi ishte kremtimi i këtij përvjetori si dhe takimi i bjeshkatarëve dhe adhuruesve të natyrës të të gjitha trojeve shqiptare. Pjesëmarrës në këtë takim kishte nga Shqipëria ( 14 veta ), Tetova ( 4 veta ), Lugina e Preshevës ( 4 veta ), Prishtina ( 30 veta ), Gjakova ( 37 veta ), Prizreni ( 25 veta ), Peja ( 5 veta ) dhe të tjerë nga vise të ndryshme të Kosovës.

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 23.09.2012 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë në ora 6.00, ndërsa kthimi në ora 19.45 minuta.

Pjesëmarrës nga Shba Pashtriku ishim 29 veta, ndërsa numrin prej 37 vetash e përbënin  edhe kolegët nga Shba Shkelzeni si dhe vozitësat. Përgjithësisht numri i tërësishëm i pjesëmarrësve në këtë takim ishte afro 130 veta.

 

Lexo ma...

Ma artikuj...

Faqe 2 nga 10

2

Google Translate