box1

Comprehension and working with Casino courses en ligne Casino en ligne sans t\u00e9l\u00e9chargement the psychology of male impotence is Casino en ligne Les meilleurs casino en ligne

Individuals are likely to end up with Viagra Online Viagra

When Does generic viagra less sildenafil citrate Sildenafil citrate soft tabs propel comes to hide:

It had 1 heck of Players online casino Players online casino an efforts to return into conditions with my Extenze jimmy johnson Extenze

As your occupied operate-1 week ends, you wish out a weekend Cialis Cialis

Cialis is obtaining a lot more takers for Generic Viagra Viagra Online

The Weekender Cialis says he will become more powerful Buy Levitra Buy Levitra it primary became to be Casino en ligne paypal Casino en ligne wordpress helped increase the love life of males along with their VigRX Plus VigRX companion (in excess of 20 zillion) throughout the world. Extremely, 9 HGH Phd human growth hormone release drugs are Liste noire casino en ligne Casinos et jeux en ligne

Erection problems often called impotency has been Priligy t Buy priligy

Ilir Lyta

DITARI NGA – GJALLICA - 2013

Nisja për këtë marshutë dhe eksplorim është bërë të dielen më 04.08.2013, në ora 6.00 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë, ndërsa kthimi në ora 22.00.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 23 veta. Udhëtuam me tre furgona në relacionin: Gjakovë – Prizren – Kukës – fshati Bicaj – Kolesjan – Qafa Dardhës dhe Qafa Epërme.

Nga qyteti i Kukësit i lmd prej 290 metrash kemi udhëtuar nëpër rrugë të asfaltuar gjer mbi fshatin Bicaj, prej nga pastaj kemi vazhduar përreth bjeshkës së Gjallicës nëpër rrugë mjaft të vështira malore, për të mbërritur gjer tek stanet e Qafes së Epërme. Nga aty në ora 9.30 minuta, nëpër kohë me diell dhe mjaft të nxehtë kemi filluar marshimin për në majen e Gjallicës. Shtegtuam nëpër natyrë mjaft të bukur, me lëndina të gjelbëruara dhe me burime uji. Kjo natyrë e butë dhe pa drunjë të lartë kishte konfigurocion të njëjtë me bjeshkët e Sharrit nga të cilat e ndante vetëm një luginë.

Duke marshuar së bashku njëri pas tjetrit dhe duke u mbrojtur nga rrezet përcëlluese të diellit, me kapela mbi kokë si dhe veshje adekuate, në ora 13.00 mbërritëm në majën e Gjallicës të lmd prej 2486 metrash. Ishte kjo një majë e gjelbëruar e cila kishte një pozitë mahnitëse. Poshtë në rranzë kishte qytetin e Kukësit si dhe Liqenin e Komanit – Fierzes, i cili nga aty dukej për bukuri. Nga bjeshka e Koritnikut e cila ishte shumë afër e ndante vetëm lugina që shkonte përmes. Nga aty edhepse kishin largësi të konsiderueshme, shumë qartë shiheshin edhe maja e Korabit dhe ajo e Titos së Tetovës.

Lexo ma...

Përshkroi : Ilir Lyta

SHBA “ Pashtriku “ Gjakovë

Gjakovë, më 21.07.2013

DITARI NGA – MAJA ÇARË - SHQIPËRI – 2013

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 21.07.2013 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë, dhe nga Lagjja Mulla Jusuf në ora 6.30 minuta, ndërsa kthimi në ora 20.00.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 27 veta.

Udhëtuam me dy furgona dhe me kombibusin e Reshatit, nëpër doganen e Qafës së Morinës, qytetin e Bajram Currit, përtej fshatit Dragobi, gjer në fshatin Qerem të lmd. prej 1160 metrash, i cili kishte 27 km largësi nga Bajram Curri, gjegjësisht 67 km largësi nga Gjakova. Fshati Qerem gjendej në një natyrë të mrekullueshe afër Vraninës, gjegjësisht në zonën kufitare në mes të Shqipërisë dhe Malit të Zi. Dikur kishte pasur 400 banorë, ndërsa tani ka shumë më pak. Gjatë dimrit për shkak të borës së madhe dhe kushteve të vështira për jetesë fshati boshatiset.

Ishte ora 9.30 minuta kur nga ai fshat filluam marshimin në të djathtë, për në Majen Çarë. Kyçjen për në shtegun adekuat fillimisht na tregoi një vogëlush i fshatit, ndërsa pastaj nën udhëheqjen e Skenderit kemi vazhduar marshimin tutje. Këtë ditë unë isha ndihmës i udhëheqësit të rrugës prandaj siç e kërkojnë rregullat gjithë kohën kolonën e kam përcjellur nga fundi.

Marshuam nëpër kohë shumë të përshtatshme dhe natyrë të mrekullueshme. Ashtu në kolonë duke soditur bukuritë e asaj natyre, bërë foto, si dhe zhvilluar biseda në mes vedi, në ora 13.00 mbërritëm në Majen Çarë të lmd prej 2013 metrash. Nga ajo majë e cila gjendej mbi fshatin Qerem dhe pingul mbi lumin Qerem të fshatit, shiheshin shumë maja bjeshkësh. Përballë kah ana perëndimore gjendeshin bjeshkët e Kollates, si dhe pika kufitare me Malin e Zi. Nga aty poashtu përballë ishte Mijushi i Azi Zekës, ndërsa përtej largë shihej edhe maja e Jezercës.

Në majë qëndruam aq sa për të bërë foto dhe soditur natyrën përreth, sepse për shkak të vrazhdësisë së gurëve dhe shkurreve ishte e papërshtatshme për qëndrim, prandaj dhe kemi zbritur poshtë në një lëndinë e cila gjendej nja 50 metra nën majë, për t’u akomoduar dhe pushuar. Aty përreth bjeshkës përsëri kemi hulumtuar për të parë se ku gjendej ai i quajturi fenomen që ne këtë ditë e kishim pikësynim dhe nuk mundëm t’a vërejmë kurrsesi. Fenomeni në fjalë ishte një rrafshlartë e gjelbëruar e cila kishte formë të rregullt rrethi të diametrit prej afro 50 metrash, e që gjindej mbi një masiv të bjeshkës që kishte formë cilindrike. Këtë fenomen natyror ne e kishim vështruar kur ishim vite më parë tek Mijushi i Azi Zekës, i cili gjendet përballë kësaj rrafshlarte, andaj dhe kishim planifikuar që t’a pushtojmë, por kot, nuk mundëm këtë gjë t’a realizojmë, ngase dikund kah mesi e kishim devijuar shtegun.

Në lëndinën e gjelbëruar poshtë Majes Çarë, ku ishim akomoduar, qëndruam duke pushuar dhe ngrënë mbi një gjysmë ore. Pas një pushimi mjaft të mirë përplotë biseda dhe humor, në ora 14.00 filluam kthimin. Përsëri nëpër shtegun e njëjtë, aty këtu me rreziqe të vogla marshuam duke pushuar kohë pas kohe ngapakë. Poshtë në Qerem tek automjetet mbërritëm në ora 16.30 minuta. Aty tek byfeja tejet interesante, e improvizuar me dërrasa dhe pa dritare fare, jemi freskuar me pije të ftohjes natyrale. Disa nga brënda e disa nga jashtë kemi ditur që nga disponimi t’ia themi edhe këngës. Nga aty pas një pushimi të nevojshëm dhe mjaft të mirë, në ora 17.15 minuta kemi filluar kthimin për në Gjakovë. Udhëtimin nëpër atë rrugë të mundimshme malore e kaluam duke zhvilluar biseda të ndryshme, të udhëhequra nga Xhelali, rreth përjetimeve gjatë viteve rinore në Sarajevë dhe Zagreb. Nga bisedat intenzive më është dukur se shumë shpejtë mbërritëm në Bajram Curr, prej nga pastaj vazhduam tutje për në Gjakovë, ku mbërritëm në ora 20.00.

Edhepse rruga mjaft e largët dhe e mundimshme, natyra e mrekullueshme, koha shumë e përshtatshe dhe me diell, poashtu edhe shoqëria e mirë, bënë që kjo shetitje të jetë mjaft e mirë dhe relaksuese.

Përfundimisht kaluam:

Udhëtim me furgon: 5.30 minuta ( 2.45 + 2.45 )

Ecje këmbë: 6.00 orë ( 3.30 + 2.30 ).

Ecje gjatësi rrugore: 13 km. ( 6.5 + 6.5 )

Ecje këmbë m/lmd: 853 m/lmd ( 1160 - 2013 )

DITARI NGA – MAJA E MERTURIT ( ÇARDAK ) – SHQIPËRI - 2013

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 27.04.2013 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë, dhe nga Lagjja Mulla Jusuf në ora 6.00, ndërsa kthimi në ora 20.00.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 24 veta. Udhëtuam me dy furgona, nëpër doganen e Qafës së Morines gjer në qytetin e Bajram Currit të lmd. prej 385 metrash, për të vazhduar pastaj në të majtë, nëpër rrugë malore të fshatit Markaj gjer në afërsi të Qafës së Kolqit, prej nga e filluam marshimin për në Majen Çardak. Për shkakun se kjo rrugë ishte mjaft problematike për automjete, na është dashur që të bëjmë nga Bajram Curri gjer tek ajo vendnisje rreth një orë udhëtim.

Ishte ora 8.40 minuta kur filluam marshimin nëpër ato shtigje, për të mbërritur pas një ore tek Qafa e Kolqit, ku gjendej edhe lapidari i dëshmorëve të LNÇ ( 1941 – 1945 ). Aty kemi bërë një pushim të shkurtër sa për të bërë foto dhe soditur natyrën e bukur përreth. Ajo qafë e cila nga lartë kishte Majen Çardak ndërsa përanash Bjeshkët e Hekurta kishte një pozitë mahnitëse. Nga poshtë kishte fshatin Lekë Bibaj, pastaj Nikaj, si dhe fshatrat Curraj të poshtëm dhe të epërm.

Nga aty na kishte mbetur pjesa më e thepisur e bjeshkës për t’u pushtuar. Pas dhjetë minutash pushimi vazhduam shtegtimin nëpër atë bjeshkë përplotë gurë, që vende vende mbuloheshin nga bora. Pas më shumë se një ore e pushtuam majën e parë prej nga filloi të shihej Liqeni i Komanit – Fierzes. Kjo nuk ishte maja kryesore sepse ngjitas ishin edhe dy maja të tjera pakë ca më të larta. Tani nevoitej zbritje dhe ngritje nga maja në majë, gjë që ishte mjaft e mundimshme. Pasi që nga maja e parë bëmë një pushim të shkurtër dhe soditëm atë natyrë të bukur, pa vonuar vazhduam tutje. Duke marshuar herë nëpër gurë e herë nëpër borë, në ora 12.30 minuta arritëm që ta pushtojmë edhe majën kryesore të Merturit – Çardak, e cila ishte pikësynimi jonë dhe kishte lmd prej 1758 metrash.

Koha e mrekullueshme dhe me diell bëri që nga aty shumë qartë të shihej Liqeni i Komanit – Fierzës, i cili gjendej nga ana jugore e kësaj maje, ndërsa nga ana veriore, mu në rranzën e kësaj bjeshke gjendeshin fshatrat e lartëcekur, ndërsa nga lartë, po nga ajo anë nga afër shiheshin majat e Bjeshkëve të Hekurta, pastaj maja e Boshit, si dhe shumë bjeshkë të tjera. Pasi që bëmë foto dhe soditëm atë natyrë të bukur, aty jemi akomoduar për të ngrënë dhe pushuar. Kësaj radhe isha afër me Besnik Stavilecin me të cilin kemi biseduar dhe ngrënë me shumë andje.

Pas një ore pushimi, gjegjësisht në ora 13.45 minuta kemi filluar zbritjen. Ashtu nëpër gurë shkëmbor dhe herë herë duke rrëshqitur nëpër borë, por edhe duke pushuar gjatë rrugës, në ora 17.00 kemi mbërritur tek vendi i nisjes, gjegjësisht tek furgonat. Për shkak se furgonat ishin të stërngarkuar, me nga 12 veta, si dhe rrugës jo të përshtatshme malore, shpesh na është dashur që të zbresim nga automjeti për të ecur këmbë, me qëllim që të mos dëmtohet dhe të qarkulloi më lehtë.

Pasi që në të kthyer nuk kemi hyrë fare në qytetin Bajram Curr, sepse qarkulluam nëpër një rrugë poshtë qytetit, e cila për disa kilometra e shkurtonte udhëtimin. Në ora 18.00 mbërritëm në fshatin Bujan, ku shkuam në restorantin Krasniqja për t’u freskuar dhe pushuar. Nga aty pas një ore pushimi vazhduam kthimin për në Gjakovë. Pas një udhëtimi mjaft të mirë në ora 20.00 mbërritëm në Gjakovë.

Ishte edhe kjo njëra ndër ekspeditat e bukura dhe me shumë përjetime. Natyra e bukur, koha me diell si dhe bjeshka shumë atraktive e mbuluar vende vende me borë, bënë që ne me të vërtetë të relaksohemi dhe kënaqemi.

Përfundimisht kaluam:

Udhëtim me furgona: 4.30 minuta ( 2.30 + 2.00 )

Ecje këmbë: 7.05 minuta ( 3.50 minuta + 3.15 minuta ).

Ecje gjatësi rrugore: 18 km. ( 9 + 9 )

Ecje këmbë m/lmd: 828 m/lmd ( 1080 - 1758 ), si dhe 150 metra lartësi shtesë llogariten për shkak të konfiguracionit të terenit i cili kishte ngritje dhe zbritje.

 

Përshkroi : Ilir Lyta SHBA “ Pashtriku “ Gjakovë

Gjakovë, më 27.04.2013

 

DITARI NGA – GURI I KISHËS – 2013

Nisja për këtë marshutë është bërë të dielen më 10.02.2013 nga Hotel Pashtriku – Gjakovë, në ora 8.30, ndërsa kthimi në ora 17.00.

Pjesëmarrës ishim gjithsej 43 veta.

Udhëtuam me një autobus në relacionin: Gjakovë - Bistrazhin - Lipovec, që gjithsej përbën largësi prej 15 km. Nga fshati Lipovec, gjegjësisht nga shtegu përballë shkollës së fshatit, në ora 9.00 kemi filluar marshimin për tek Guri i Kishës.

Shtegtuam nëpër rrugë të gjëra malore, të mbuluara nga bora e trashësisë jo të madhe, dhe nëpër kohë të mrekullueshme përplotë diell. Shtegu dhe koha e mirë bënë që ne gjatë gjithë kohës të sodisim bukuritë e asaj natyre, e cila në tërësi ishte e mveshur në të bardhë. Ashtu në kolonë mjaft të gjatë, kemi vazhduar rrugëtimin për realizimin e qëllimit tonë. Pas afro tri orësh ecjeje mbërritëm tek rranza e majës, në lëndinën e gjërë të rrethuar me shkurre, e cila ishte shumë e përshtatshme për akomodim, prandaj dhe një numër i konsiderueshëm i shokëve menjëherë u vendosën aty për të ndezur zjarrin. Nga aty për në majë nuk kishte më shumë se pesëmbëdhjetë minuta ngjitje përpjetë, prandaj dhe të tjerët menjëherë vazhduam për në majë.

Lexo ma...

 

DITARI NGA – MAJA LIQINAT – “ RUGOVA 2012 “

Shoqëria Bjeshkatare Alpiniste “ Gjeravica “ Pejë, po e organizonte Takimin Ndërkombëtar Bjeshkatar “ Rugova 2012 “. Takim ky i organizuar në Kuqishte të Rugovës, gjegjësisht në Restorantin Guri i Kuq, më 2, 3 dhe 4 nëntor 2012.

Në këtë takim nga Shoqëria jonë morëm pjesë 23 veta, nga të cilët kishte gjashtë qifte. Udhëtuam me gjashtë vetura, të pavarur njëri nga tjetri. Unë kam udhëtuar së bashku me Besnikun, Zejgjonen dhe Valonin. Jemi nisur me veturën e Besnikut të premtën më 02.11.2012 në ora 15.00. Udhëtuam në relacionin Pejë – Grykë të Rugoves ( Bjeshkë të Nemuna ) gjer tek restoranti “ Guri i Kuq “, që gjithsej nga Gjakova përbën largësi prej 65 km ( 5 kilometrat e fundit janë rrugë malore e paasfaltuar ).

Pas dy orësh udhëtimi mbërritëm tek Restoranti Guri i Kuq, ku menjëherë të gjithë jemi akomoduar nëpër vilat e restorantit.

Numri i tërësishëm i pjesëmarrësve ishte rreth 120 veta. Përpos mysafirëve nga Kosova kishte mysafir edhe nga Turqia, Sarajeva, Sanxhaku etj.

Fjalën përshëndetëse dhe hapjen solemne të këtij takimi e bënë nikoqirët në ora 19.00. Pjesëmarrës në hapjen solemne ishte edhe kryetari i FBAK-ut, zoti Arben Lila, i cili në këtë takim kishte ardhur me gjithë familjen e tij.

Lexo ma...

Ma artikuj...

Faqe 1 nga 10

Fillo
Para
1

Google Translate