box1

Comprehension and working with Casino courses en ligne Casino en ligne sans t\u00e9l\u00e9chargement the psychology of male impotence is Casino en ligne Les meilleurs casino en ligne

Individuals are likely to end up with Viagra Online Viagra

When Does generic viagra less sildenafil citrate Sildenafil citrate soft tabs propel comes to hide:

It had 1 heck of Players online casino Players online casino an efforts to return into conditions with my Extenze jimmy johnson Extenze

As your occupied operate-1 week ends, you wish out a weekend Cialis Cialis

Cialis is obtaining a lot more takers for Generic Viagra Viagra Online

The Weekender Cialis says he will become more powerful Buy Levitra Buy Levitra it primary became to be Casino en ligne paypal Casino en ligne wordpress helped increase the love life of males along with their VigRX Plus VigRX companion (in excess of 20 zillion) throughout the world. Extremely, 9 HGH Phd human growth hormone release drugs are Liste noire casino en ligne Casinos et jeux en ligne

Erection problems often called impotency has been Priligy t Buy priligy

Takimet tradicionale “Valbona 2011” – Shba Pashtriku

Fjala përshëndetëse e Kryetarit të Federatës

Bjeshkatar të dashur,

kur para dy viteve nëpër qarqet bjeshkatare flitej se gjakovarët po hulumtonin një shteg të ri, pak kush kishte besuar që ky shteg i ri jo vetëm që do të na dërgonte deri në majën më të lartë të alpeve dinarike por do të behej gur themelues i takimeve tradicionale të Pashtrikut.  Pashtriku filloi të hulumtonte një vend tjetër më sfidues se Koshara dhe më tërheqës për komunitetin bjeshkatar.

Bjeshkatari Xhevdet Sahara pak para se te arrinte në majën e Jezercës në korrikun e 2009-së kishte bërtitur “nuk jemi more këtu në Irak, nuk dua ta vdes” dhe bashkë me disa prej neve morri një shteg tjetër. Që nga ajo kohë shtegu që qon në maje është trasuar disa herë dhe disa vende të rrezikshme janë siguruar nga bjeshkatarët e Pashtrikut.

Krahas sigurisë shoqëria Pashtriku i kushton rëndësi edhe edukimit. Koordinatori për edukim, trajnim dhe siguri Nexhat Dula ka përkthyer udhëzuesin për bjeshkatar të autorit Alan Caplar nga Kroacia. Në fund të shtatorit presim të certifikohen 25 udhëheqës malor të ri.

 

Mbi të gjitha “Pashtriku” gëzon reputacionin si shoqëria më e organizuar me 52 ekspedita të planifikuara gjatë një viti, gjersa i realizon mbi 60. Kemi fituar përshtypjen që vetëm ndonjë katastrofë natyrore mund t’i ndal në ekspeditat e tyre.

Të gjithë bashkë dhe secili veç e veç i japin një sharmë dhe karakter të veçantë Pashtrikut. Sot dua të përmend dhe veçoj dy bjeshkatar të Pashtrikut.

E para është bjeshkatarja Zigjoni e cila që kur unë iu kam bashkangjitur Pashtrikut merr pjesë në pothuajse të gjitha ekspeditat, shtegun e kalon e qetë, pa ra shumë në sy, pa iu ankuar askujt dhe gjithmonë i del në ndihmë çdokujt kur paraqitet nevoja. Solidariteti është elementi më i rëndësishëm dhe domethënës në komunitetin bjeshkatar.

Bjeshkatari i dytë është profesori Fahredin i cili me vitalitetin e tij fizik dhe mendor na jep shpresë dhe vullnet të gjithë neve, që bjeshkatarin ta bëjmë pjesë të pandashme të jetës sonë. Ligjëratat e tij bashkë me komentet e pa evitueshme të Gencit janë pikërisht ato që shoqërinë Pashtriku e bëjnë aq të dëshirueshme për shumë bjeshkatar.


Suksese në pushtimin e majave!
Arben Lila
Kryetar i Federatës Bjeshkatare Alpiniste të Kosovës
Valbonë, 2 korrik 2011

Google Translate