box1

Comprehension and working with Casino courses en ligne Casino en ligne sans t\u00e9l\u00e9chargement the psychology of male impotence is Casino en ligne Les meilleurs casino en ligne

Individuals are likely to end up with Viagra Online Viagra

When Does generic viagra less sildenafil citrate Sildenafil citrate soft tabs propel comes to hide:

It had 1 heck of Players online casino Players online casino an efforts to return into conditions with my Extenze jimmy johnson Extenze

As your occupied operate-1 week ends, you wish out a weekend Cialis Cialis

Cialis is obtaining a lot more takers for Generic Viagra Viagra Online

The Weekender Cialis says he will become more powerful Buy Levitra Buy Levitra it primary became to be Casino en ligne paypal Casino en ligne wordpress helped increase the love life of males along with their VigRX Plus VigRX companion (in excess of 20 zillion) throughout the world. Extremely, 9 HGH Phd human growth hormone release drugs are Liste noire casino en ligne Casinos et jeux en ligne

Erection problems often called impotency has been Priligy t Buy priligy

Arben Lila

Është e vështirë të shkruash për Gjeravicen e të mos shkoj mendja menjëherë në traditën e saj. Këtë vit ajo mbush plotë 83.  Kjo i bënë të ndihen krenar jo vetëm pejanët por të gjithë komunitetin tonë bjeshkatarë dhe i shton peshë Federatës Bjeshkatare Alpiniste të Kosovës.

Nga latinishtja tradere që nënkupton bartjen, dorëzimin apo dhënien në ruajtje, në ligjin romak është përdorur për t'iu referuar bartjes së trashëgimisë.

Gjeravica vërtetë ka privilegjin e anëtarit më të vjetër në Federatën Bjeshkatare Alpiniste të Kosovës por ka edhe përgjegjësinë e ruajtjes dhe bartjes së trashëgimisë tek të tjerët, tek të rinjtë bjeshkatar.

Lexo ma...

Takimet tradicionale “Valbona 2011” – Shba Pashtriku

Fjala përshëndetëse e Kryetarit të Federatës

Bjeshkatar të dashur,

kur para dy viteve nëpër qarqet bjeshkatare flitej se gjakovarët po hulumtonin një shteg të ri, pak kush kishte besuar që ky shteg i ri jo vetëm që do të na dërgonte deri në majën më të lartë të alpeve dinarike por do të behej gur themelues i takimeve tradicionale të Pashtrikut.  Pashtriku filloi të hulumtonte një vend tjetër më sfidues se Koshara dhe më tërheqës për komunitetin bjeshkatar.

Bjeshkatari Xhevdet Sahara pak para se te arrinte në majën e Jezercës në korrikun e 2009-së kishte bërtitur “nuk jemi more këtu në Irak, nuk dua ta vdes” dhe bashkë me disa prej neve morri një shteg tjetër. Që nga ajo kohë shtegu që qon në maje është trasuar disa herë dhe disa vende të rrezikshme janë siguruar nga bjeshkatarët e Pashtrikut.

Lexo ma...

Shkruan, Arben Lila

Mëngjesi
Një ndjesi të veçantë të jep ndarja nga nata dhe zbardhja e një dite të re. Të gjitha ishin gati. Më në fund e morra me veti një Redbull që me muaj qëndronte në frigorifer. Prisja një thirrje nga Nagavci për të zbritur poshtë.  Ishte kjo hera e dytë e tij në bjeshkë. Që nga mesi i javës më kishte kontaktuar disa herë për t’u siguruar që do të shkojmë në ekspeditën e Kollatës.

Edhe Besimi kishte dal nga apartamenti i tij i ri dhe nisur në drejtim të qytetit.  Kur arritëm te Blerimi u zbardh dita krejt.

Deri vonë kisha hulumtuar në Google Earth dhe se kisha kuptuar pse Skenderi në hartën që kishte postuar, vijat e kuqe të ndërpreme i kishte ndalur në kufirin Shqipëri-Mali i Zi!?

Journey
Në përpjekjen e Benit që për 50 minuta të lidhë Dragodanin e Prishtinës me hotel Pashtrikun e Gjakovës dhe me këngët e Bee Gess (Stain’ Alive) rrëshqitëm prapa në kohë. Journey kishte filluar. Fokusi i tij stabil na ktheu në të 80-tat kur dallimi një vjeçar mes meje e Besës dhe Benit e Blerimit atëherë dukej aq i madh. Atë ndryshim koha tash e kishte shtrydhur e ndrydhur nëpër fytyrat tona duke lënë vetëm disa përpjekje të rrudhura për aventura.

Si gjithmonë, gjakovarët na pritën të qeshur dhe u gëzuan kur na panë. Benin e Blerimin, në mënyrën e tyre unike dhe të pa imponuar i vënë në matje dhe vlerësim. Ishte hera e parë që i takonin.

Kishim edhe dy orë rrugë, shpejt e shpejt u furnizuam me kifle dhe u nisëm për në luginën e Valbonës.

Lexo ma...

Takimet e njëmbëdhjeta tradicionale ndërkombëtare të bjeshkatarëve dhe alpinistëve

“SHARRI 2011”, 11-12 qershor 2011

Fjala përshëndetëse e Kryetarit të Federatës

Bjeshkatarë të dashur,

në fund të muajit maj dhe fillim të qershorit u shënuan dy ditë me karakter botëror, që në një mënyrë ose tjetër lidhen me bjeshkatarinë. Me 31 maj ishte Dita botërore pa duhan, e ne e dimë fare mirë mendimin dominues të bjeshkatarëve për pirjen e duhanit. Ndërsa me 5 qershor ishte Dita botërore e mjedisit që për vitin 2011 kishte temën “Natyra-Pyjet në shërbimin tuaj”.

Federata Bjeshkatare Alpiniste e Kosovës nëpërmes një njoftimi në webfaqen e saj u bëri thirrje të gjitha shoqërive anëtare që ta shënojnë këtë ditë dhe të demonstrojnë ngritjen e vetëdijes për ruajtjen dhe mbrojtjen e  mjedisit bjeshkatar. Por shoqëria bjeshkatare “Sharri” i kishte përvjelë mëngët shumë me herët. Qysh në fillim të muajit prill ajo kishte marr pjesë në mbjelljen e 1500 fidanëve në mes të fshatrave Lubizhdë dhe Skorobisht.

Takimet e njëmbëdhjeta me radhë “Sharri 2011” përveç që mbahen në frymën e njohjes së bjeshkatarëve mes veti, shkëmbimit të përvojave tona nëpër ekspedita të ndryshme, kanë edhe karakterin edukues të ndërgjegjësimit dhe ruajtjes së ambientit që na rrethon. Kjo e fundit është njëra ndër shtyllat e bjeshkatarisë kosovare.

Përveç ndërgjegjësimit mbi mjedisin bjeshkatar, shoqëria “Sharri” është lidere në fushën e turizmit malor. Ajo përmes menaxhimit të drejtë të shtëpisë malore dhe rinovimit të saj ka krijuar kushte shumë të mira jo vetëm për akomodimin tonë por edhe për turistë potencial që vijnë nga vendet tjera. Organizimi i marshimeve dhe mundësia e akomodimit në shtëpinë malore është forma më e mirë dhe e drejtpërdrejtë e prezantimit të bukurive të vendit tonë dhe mënyra më e mirë ngritjes së qëndrueshme të imazhit të Republikës sonë të re.

Ju dëshiroi që gjatë shoqërimit tuaj dyditorë të kënaqeni me këto bukuri të Sharrit dhe së bashku me bjeshkatarët mysafir dhe vendor të ruani kujtimet më të bukura nga kjo pjesë e vendi tonë.

Sukses në pushtimin e majës së Korfit!

Arben Lila

Kryetar i Federatës Bjeshkatare Alpiniste të Kosovës

Prishtinë, 11 qershor 2011

Kampingu "Rrasa e Zogut", Bjeshkët e Junikut 11-12 qershor 2011, Pushtimi i Gjeravicës.

Fjala përshëndetëse e Kryetarit të Federatës

Bjeshkatarë të dashur,

Kampingu “Rrasa e Zogut” e organizuar nga shoqëria bjeshkatare alpiniste “Rrasa e Zogut” nga Juniku, ka një rëndësi të veçantë. Së pari ky kamping organizohet nga anëtarja më e re e Federatës dhe së dyti synon majën më të lartë të Kosovës, majën e Gjeravicës 2656m të lartë.  Edhe pse e re, Shoqëria Bjeshkatare Alpiniste “Rrasa e Zogut” përmes këtij kampingu po demonstron lidership në organizimin e ekspeditave me synim pikat më të larta bjeshkatare.

Si shoqëri që vjen nga njëra ndër komunat më të vjetra dhe më me nam, ShBA “Rrasa e Zogut” e kultivon dhe rrit  edhe më shumë namin e Junikut. Këtë nam Juniku e ka arritur dhe mbajtur përgjatë shumë viteve. Banorët e Junikut gjithmonë kanë qenë mikpritës, bujar dhe solidar. Pikërisht këto vlera duhet t’i bart dhe kultivojë shoqëria bjeshkatare “Rrasa e Zogut”.

Përmes këtij kampingu shpresoj dhe besoj që bjeshkatarë nga vende të ndryshme do të njihen më mirë mes veti, do të shkëmbejnë përvojat e tyre dhe do të japin kontributin e tyre në ruajtjen dhe mbrojtjen e mjedisit bjeshkatar. Motoja “Mos lerë asgjë prapa teje përveç gjurmëve tuaja dhe mos merr asgjë me vete përveç fotografive tuaja” duhet të jetë në mendjet tona gjatë të gjitha ekspeditave.

Pushtimi i majës së Gjeravicës nuk do të jetë i njëjtë dhe i lehtë për secilin prej nesh. Në bërthamën e saj bjeshkataria ka solidaritetin në mes të bjeshkatarëve dhe ky është i domosdoshëm për arritjen dhe pushtimin e Gjeravicës. Besoj që gjatë rrugës, më shumë se pushtimi i majës së Gjeravicës me çdo kusht, do të jetë shoqërimi dhe mbështetja e njëri tjetrit deri në arritjen e majës më të lartë të vendit tonë.

 

Sukses!

Arben Lila,

Kryetar i Federatës Bjeshkatare Alpiniste të Kosovës

Prishtinë, 10 qershor 2011


Ma artikuj...

Faqe 1 nga 2

Fillo
Para
1

Google Translate