box1

Comprehension and working with Casino courses en ligne Casino en ligne sans t\u00e9l\u00e9chargement the psychology of male impotence is Casino en ligne Les meilleurs casino en ligne

Individuals are likely to end up with Viagra Online Viagra

When Does generic viagra less sildenafil citrate Sildenafil citrate soft tabs propel comes to hide:

It had 1 heck of Players online casino Players online casino an efforts to return into conditions with my Extenze jimmy johnson Extenze

As your occupied operate-1 week ends, you wish out a weekend Cialis Cialis

Cialis is obtaining a lot more takers for Generic Viagra Viagra Online

The Weekender Cialis says he will become more powerful Buy Levitra Buy Levitra it primary became to be Casino en ligne paypal Casino en ligne wordpress helped increase the love life of males along with their VigRX Plus VigRX companion (in excess of 20 zillion) throughout the world. Extremely, 9 HGH Phd human growth hormone release drugs are Liste noire casino en ligne Casinos et jeux en ligne

Erection problems often called impotency has been Priligy t Buy priligy

Organizimi i shoqërive bjeshkatare në Kosovë daton qysh nga fillimi i këtij shekulli.

Shoqëria “Gjeravica” nga Peja është shoqëria e parë bjeshkatare e themeluar në vitin 1928. Bashkë me anëtarët e klubit alpin të Londrës po në ketë vit vizituan Bjeshkët e Nemuna.

Pas luftës së dytë botërore fillon themelimi i shoqërive të tjera bjeshkatare në mbarë Kosovën si në: Mitrovicë, Gjakovë, Prishtinë, Prizren e Ferizaj. Në vitin 1951  formohet këshilli krahinor i bjeshkatarisë i cili më vonë shndërrohet në Lidhjen Bjeshkatare – Skitare të Kosovës.

Shoqëria më aktive që nga themelimi i saj ishte shoqëria “Gjeravica” nga Peja duke krijuar kështu një traditë shumë të gjatë dhe të qëndrueshme.  Kjo shoqëri organizoi transverzalen Boge – Plocice dhe merrej me publikimin e literaturës, allmanaheve dhe broshurave. Prej vitit 1956 deri më 1967 arriti të publikoj 19 numra “Zëri i Gjeravicës” si dhe hartën bjeshkatare “Prokletije – Alpet Shqiptare”.

Kronologjia e themelimit të shoqërive bjeshkatare-skitare në Kosovë:

 1928 – Gjeravica, Pejë
1948 – Pashtriku, tash Sharri, Prizren
1948 – Gërmija, tash Prishtina 1, Prishtinë
1948 – Pashtriku, Gjakovë
1948 – Sharri, tash Lyboteni, Ferizaj
1948 – Trepça, Mitrovicë (është shthurur)
1950 – Cicavica, Vushtrri (është shthurur)
1967 – Zheleznicar, tash Kalaja, Fushë Kosovë
2000 – Eko, Prizren (është shthurur)
2000 – Guri i zi, Dragash
2000 – Blinaja, Lipjan
2004 – Guri i shtrenjtë, Shtime
2004 – Shkëlzeni, Gjakovë
2008 – Dardania, Gjilan

Këto shoqëri kanë zhvilluar aktivitete të shumta në terë Kosovën dhe në ish Jugosllavinë. Kanë organizuar marshe, pushtime, trajnime në alpinizëm, shpëtimtari, speleologji, shënim të shtigjeve në bjeshkë, orientim në harta dhe busulla, biatllon, ruajtjen e ambientit dhe ruajtjen nga vendet e minuar.

Po ashtu kanë marr pjesë në nxjerrjen e viktimave dhe shpëtimin e viktimave nga tërmeti i Shkupit.

Kanë organizuar një sërë takimesh ndërkombëtare me shoqëri të ndryshme nga Maqedonia, Mali i Zi, Bosnjë, Kroacia, Serbia, Vojvodina, Polonia, Çekia, Turqia, Shqipëria, Austria, Italia etj.

Mbas luftës së vitit 1999, disa ekspertë italian organizuan trajnime në speleologji, shpëtimtari dhe alpinizëm.

Federata është në konsolidim e sipër dhe ka paraqitur kërkesën për pranim në Unionin Ndërkombëtar të Bjeshkatarëve dhe Alpinistëve.


Google Translate